Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Grad zvijeri, Andrea Tomić

  • Moja ocjena: 5/5
  • Nakladnik: Matica hrvatska
  • Godina izdanja: 2019.

Glavni junaci ove priče su Nick Raven i Anabelle Rose. Oboje se nalaze s druge strane zakona, ali ipak ne u potpunosti na istoj strani. Nick je vođa Gavrana, bande koja vlada cijelim gradom i koja je strah i trepet drugim bandama. S druge strane, Anabelle je pripadnica Škorpiona i to od trenutka kada ju je vlastiti brat prodao kako bi si osigurao bolji status. Njihovi putevi nisu se susreli sve do trenutka kada je Anabelle primorana promijeniti identitet i postati članicom Gavrana kako bi se uvukla Nicku u srce te uništila i njega i njegovu bandu.

„Neke zvijeri su, ipak, ostale budne.

Takvi su voljeli melodiju noći. Skrivala je svaku njihovu manu, svaki zlobni smiješak, svaki ožiljak na njihovoj koži i svaki nož zaboden u leđa.“

Anabelle postaje Ashlyn Thorne, uplakana, nesigurna, slomljena i sramežljiva djevojka, baš onakva kakva bi Nicku zapela za oko. On ju uzima pod svoje okrilje, a tetovaža tri gavrana na njezinim rebrima predstavlja simbol članstva u bandi. Kao jedina ženska članica ubrzo postaje zanimljiva Nicku i na neke druge načine te počinju provoditi sve više vremena zajedno. Ni jedno ne zna u kojem smjeru bi njihov odnos mogao krenuti, javlja se pitanje ima li Nick uopće srce ili je zaista Zvijer koja ne preže ni od čega. Hoće li Ashlyn uspjeti potisnuti hrabru i snažnu Anabelle u sebi ili će Nick posumnjati u njene namjere i prije no što ona provede osvetnički plan do kraja?

Odnos između Nicka i Ashlyn postao je veoma zanimljiv i mnogo dublji no što su oni zamišljali da bi se moglo dogoditi. Ono što me malo iznenadilo jest brzina kojom je Nick stekao puno povjerenje u Ashlyn te joj odlučio povjeriti ozbiljne i velike zadatke, pogotovo uzmemo li u obzir njegovu osobnost i reputaciju. Autorica je i sama to istaknula te je Nick u razgovoru s jednim članom Gavrana komentirao i opravdavao svoje povjerenje prema Ashlyn pa mu to nisam zamjerila. Ipak, nedostajalo mi je više detalja o Nickovoj prošlosti, ali i Anabellinoj. Jako su dojmljivi likovi i voljela bih znati puno više detalja o njihovim životima te što je sve bilo potrebno da se nađu tu gdje jesu. Svidjelo mi se kako je autorica gradila njihov odnos te nam daje uvid u promišljanja obiju strana. Volim kada imamo priliku sagledati istu situaciju sa stajališta svih glavnih aktera.

Svidjelo mi se što ova knjiga odudara od knjiga koje inače čitamo. Kroz knjigu se isprepliću želja za osvetom, zabranjena ljubav, višestruke izdaje, smrt, potreba za neopisivom moći, surove situacije i slikoviti opisi svega navedenog. Autorica je kreirala poseban svijet i s lakoćom nas uvukla u njega. Imam želju čitati još i još, javljaju mi se brojna pitanja, ali tješi me što kraj knjige da naslutiti i nastavak. Bojim se da bi on mogao biti još brutalniji, s čime će se moja romantičarska duša teško nositi. No ipak, jedva čekam!  

Autorica ovog odličnog romana je Andrea Tomić. Ono što iznenađuje jest činjenica da je Andrea rođena ne tako davne 1997. godine i sa svoje 23 godine ima već 4 romana iza sebe. Iako je ovo prvi njezin roman koji sam pročitala, nije i posljednji. Također, svima vama bih preporučila da se prepustite svijetu bandi i provjerite može li ljepotica promijeniti i ukrotiti zvijer.

Roman vrvi odličnim citatima kojima nisam mogla odoljeti pa ih je ova recenzija prepuna, ne zamjerite.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: